هنگامی که شما در حال انتخاب کابینت برای آشپزخانهتان هستید، به طور حتم، از یک سو نیاز و بودجۀ خود را در نظر میگیرید و از سوی دیگر، متناسب با آن، همۀ سبکها، رنگها و مدلها را در نظر میآورید. اما قبل از همۀ اینها نکتۀ مهم آن است که بدانید برای چه قسمتهایی از آشپزخانه نیاز به تهیۀ کابینت دارید؟ در این نوشتار به شکل خیلی خلاصه انواع مختلف و اساسی کابینت آورده شده است. به طور کلی 4 نوع کابینت وجود دارد:
به کابینتهای پایینی آشپزخانه کابینت پایه میگویند. در ساخت و تولید کابینت پایه در ابعاد آن اعم از طول، عرض و عمق باید استانداردهایی را در نظر گرفت. رعایت این استانداردها موجب میشود تا کابینت پایه را در ابعاد دلخواه و با توجه به درخواستها و سفارش مشتریان، تغییر داد.
به قسمتهای بالایی آشپزخانه کابینت دیوار میگویند. کابینت دیوار نیز مانند کابینت پایه دارای استاندارهایی در ابعاد اعم از طول، عرض و عمق میباشد. میزان ارتفاع آن هم بستگی به نسبت فضای آزاد بین کابینت بالا و کابینت پایین (پایه) دارد.
کابینتهای بلند که اساساً تا ۲ متر ارتفاع دارند مانند کابینتهای پایه و دیوار، محل مناسبی برای نگهداری ظروف میباشند. در حقیقت مهمترین دلیل استفاده از این نوع کابینت حجم و فضای زیاد آن برای قرارگیری و نگهداریِ وسائل خانه است.
واحدهای تخصصی قسمتهای ویژه در هر آشپزخانه هستند که حضور آنها در هر آشپزخانهای احساس میشود. واحدهای تخصصی شامل: قسمتهای گوشهای آشپزخانه، سینک، باکس ویترینی، باکس پکیج، واحدهای معلق، قفسههای نوشیدنی و غیره… . در پایان این مقاله، خوب است یادآوری کنیم که برخورداری از آشپزخانهای مدرن، زیبا و شیک نه تنها باعث القای حس آرامش و رضایتمندی بین اهالی به ویژه هنگام صرف غذا میشود.
نویسنده: محمد حسین بکاء – برنا یاور ویرا (بینو)